Unge og karate

Selvforsvar
Når vi træner karate, lærer vi også selvforsvar som du kan bruge i hverdagen hvis du bliver overfaldet. Du lærer at kunne beskytte dig selv og andre i tilfælde af nød.


Frirum
Karate danner et frirum, og det hjælper både en til træning og i hverdagen. Når man er til karate, får man lov til at få en pause fra alle andre ting. Man koncentrerer sig kun om træningen og ikke om alt muligt andet der måske generer en.


Stærk, smidig og hurtig
I karaten bruger du din styrke, dine fysiske og psykiske kræfter så du oplever at du kan få afløb for alt det man ikke kan komme af med andre steder.

Vi råber f.eks. Kiai (kampråb) – hvilket f.eks. kan være skønt hvis man har brug for at komme af med noget. Når du træner handler det ofte om at have meget kræft og præcision i ens slag. Og man kan ofte føle efter træningen at man har fået mere styr og ro på sig selv.

Ro på sig selv
I det at du kan få afløb på dine fysiske og psykiske kræfter og kan øve dig i at få styr på dig selv, kommer du til at opleve at du får mere ro på dig selv. Du hviler bedre i dig selv og du får mere overskud og ro – når du er ude efter træning.

Et stærkt fællesskab hvor du bliver regnet som voksen
Så snart du har gi (træningsdragt) på og man kan rykke op på voksenholdet, når instruktører finder barn/den unge egnet. Alle er ligeværdige ligegyldigt køn og alder. Vi er hierarkisk ordnede hvilket vil sige at vi regner efter bæltegrader (du kan se det på bæltefarven og rækkefølgen vi står i inde i Dojoen).